Hardware

Ruim 600.000 ondernemers in Nederland werken vanuit huis of vanuit een klein kantoor. Zij hebben één tot vijf PC’s en minder dan tien werknemers in dienst. Onderzoek door TNS-NIPO, in opdracht van OndernemersPC, wijst uit dat ruim 16% ooit een PC heeft gekocht die achteraf niet bleek te voldoen aan de voor hun onderneming vereiste software- en/of hardwarespecificaties.

Als er zo veel op het spel staat, is het van belang een hardware te kiezen die minder snel defecten vertonen en die zo robuust mogelijk zijn. Hoewel computers en laptops er op het eerste gezicht hetzelfde uit kunnen zien, is er onder de oppervlakte een groot verschil tussen verschillende merken. Hier zijn enkele van de dingen waar u op moet letten:

Ontworpen voor duurzaamheid

Het is bij laptops uitermate vervelend als na een jaar of twee de tekens op het toetsenbord afslijten en de behuizing krassen vertoont en beschadigd raakt. Zoek dus naar laptops die zo zijn ontworpen dat ze er langer nieuw blijven uitzien.

Grondig getest

Vind uit hoe elk nieuw model wordt getest. Hoe strenger de tests, hoe langer de computer en laptop waarschijnlijk meegaat. Als bij een laptop bijvoorbeeld beeldschermscharnieren volgens de tests gemiddeld drie jaar meegaan bij continu gebruik, kunt u ervan uitgaan dat de fabrikant zijn reputatie niet op het spel zal zetten door te claimen dat de scharnieren vijf jaar meegaan.

Bestand tegen schade

Laptops lopen meer kans dat mensen ze laten vallen dan op welke andere soort ramp dan ook. Kies daarom een laptop die een val kan detecteren en, net als een airbag in een auto, de vaste schijf kan beschermen. Zoek een systeem dat dit in drie dimensies kan doen, niet in slechts een of twee, omdat computers niet altijd met de "goede" kant boven vallen. Kijk ook naar voorzieningen die het risico van verliezen bij beschadiging van een computer verminderen.

Robuust gebouwd

Waar bestaat de interne structuur van de computer uit? Hoe zit het met de behuizing? Slap kunststof of sterk metaal of een legering? Hoe goed is de constructie van het beeldschermscharnier? Het moet er robuust uitzien en aanvoelen.

Laat u adviseren door een ICTWaarborg-automatiseerder, voor de zekerheid.

Bekijk ook:

ICTWaarborg voor zekerheid en duidelijkheid

De brancheorganisatie die staat voor zekerheid en kwaliteit. Bij ICTWaarborg aangesloten automatiseringsbedrijven bieden hun klanten zekerheden die zij nergens anders kunnen krijgen.

Meer informatie over ICTWaarborg